Ajassa

Kyläelokuvankisan suosio yllätti

Tarinalaari 11.10.2013
Alajärvellä pidettävään kyläelokuvafestivaalien lyhytelokuvakilpailuun ilmoittautui peräti 26 elokuvaa. Kyläelokuvakisan suosio tuli yllätyksenä järjestäjille.

Valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali järjestetään Alajärven Luoma-ahon kylällä lauantaina lokakuun 26. päivä. Tapahtuman kylähenkipuhujaksi saapuu elokuvaohjaaja Markku Pölönen, joka on ohjannut useamman menestyselokuvan, kuten Kivenpyörittäjän kylä ja Koirankynnen leikkaaja.

Lyhytelokuvakilpailuun saatiin määräaikaan mennessä 26 elokuvaa. Tulos yllätti järjestäjät niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Osallistujia oli lähitienoon lisäksi etelärannikolta Rovaniemelle saakka. Joukossa on harrastajia, alaa opiskelevia sekä videoalan ammattilaisia.

Kilpailun teema on elämä kylässä ja maaseudulla. Kilpailuun lähetetyistä elokuvista viisi valitaan Kyläelokuvafestivaalin lyhytelokuvanäytökseen.

Idea kyläelokuvafestivaalista syntyi luonnostaan, sillä Luoman-ajon kylällä on koostettu omia elokuvia jo useampana ja syksynä

Luoma-ahon omat elokuvat pyörivät nonstoppina koko festivaalin ajan seuran takkahuoneessa. Lisäksi on luvassa vanhojen valokuvien näyttely sekä tarinateltta, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät kertomaan omia muistojaan ja mielipiteitään maaseudulla asumisesta.

Monipuolisessa tapahtumassa on tarjolla lisäksi Vekarakino ja muuta touhua perheen pienimmille.