Ruokaa laittamaan

Kantrin ihanat reseptit ilmestyvät kuukausittain myös verkossa.

17.06.2015, 07:57

Juhlapöydän hurmuri

Marengista loihtii nopeasti juhlapöytään herkut, 
jotka sopivat melkein kaikille.

15.05.2015, 06:00

Ratisevaa ravintoa

Hampunsiemenistä saa ruokaan sekä kivasti ratisevaa purtavaa että hienosti ravitsevaa ravintoa.

17.04.2015, 06:00

Vasikkaa juhlapöytään

Kauttuan Klubi Eurassa on tottunut kestitsemään juhlavieraita. Siellä vasikasta syntyy keväinen juhla-ateria, jonka valmistaminen onnistuu myös kotona.

11.03.2015, 06:00

Kutsu kaverit kylään!

Kutsu kaverit syömään ystävänpäivän kunniaksi. Nyt herkutellaan metsän antimilla.

11.02.2015, 06:00

Tuoretta talven aterioille

Ituja kannattaa käyttää rikastuttamaan ruokavaliota etenkin näin talvella, kun kasvimaalta ei saa mitään tuoretta.

14.01.2015, 06:00

Kinkkua uusin kujein

Joulukinkku kannattaa hyödyntää kokonaan ja vaihtaa välillä tutut mausteet uusiin.

10.12.2014, 06:00

Herkutellaan hanhella

Martinpäivän tienoilla eli puolivälissä marraskuuta vietetään Martinpäivän ­juhlaa. Silloin herkutellaan hanhella ja muilla syksyn antimilla.

14.11.2014, 06:00

Pastaa, puuroa, piirakkaa

Tattarista valmistuvat yhtä monenlaiset herkut kuin tutummistakin viljoista. Ja monesti nopeammin.

15.10.2014, 06:00
Hapantuotteet

Pistetään bakteerit hommiin

Oleellista kotona hapattamisessa on hyvä hygienia, riittävä nestemäärä sekä hapattumisen säännöllinen seuraaminen. Lopusta pitävät maitohappobakteerit huolen.

17.09.2014, 06:00

Väriä pöytään

Tomaatti taipuu moneen. Se sopii niin salaattiin kuin kastikkeeseenkin ja mehustaa keitot ja muhennokset.

13.08.2014, 06:00

Kukkopojasta potkua pataan

Kukkopoika on lihaisa vaihtoehto siipikarjanlihan ystäville. Se on myös eettistä ruokaa.

18.06.2014, 06:00

Kesytä nokkonen ruokapöytään

Nokkonen on luonnon superruokaa, joka sisältää enemmän rautaa kuin pinaatti. Eikä sen C-vitamiinipitoisuudessakaan ole moittimista.

14.05.2014, 06:00

Marttojen keittiössä ei haaskata hyvää ruokaa

Tähteistä syntyy nopeaa ja edullista arkiruokaa.

16.04.2014, 06:00

Juustosta pyöreää makua

Juusto täydentää aterian sellaisenaan, mutta sen avulla myös moni ruokalaji saa viimeisen silauksensa.

12.03.2014, 06:00

Kouluruoka maistuu kotonakin

Kouluruokailun ansiosta monet ruuat ovat iskostuneet kansakunnan yhteiseen makumuistiin. Jatka perinnettä ja tee kotona viikon kouluruuat.

12.02.2014, 06:00

Spelttiin hurahtanut

Speltistä syntyvät leivonnaiset, risotto ja pihvit. Kokeile rohkeasti ja hurahda alkuvehnän voimaan!

15.01.2014, 06:00

Rennolla otteella jouluun

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemen perheessä joulusta nautitaan omien perinneherkkujen voimin.

11.12.2013, 06:00

Punajuurta bloggarin tapaan

Ruokabloggari Annaleena Rytkönen otti vastaan Kantrin ruokahaasteen. Hän loihti punajuuresta syksyisen teepöydän herkkutarjoilut.

13.11.2013, 06:00

Broilerin iso veli

Kalkkuna on rotevampi ja vähärasvaisempi kuin broileri. Kalkkunasta valmistuu vaikkapa Kantrin kiitospäiväateria.

16.10.2013, 06:00

Tulisuudelmia keittiöstä

Chilin polte ruuassa on kuin tulisuudelma. Kun siihen tottuu, sitä ilman ei osaa olla.

17.09.2013, 13:05

Erikoisen marjaisaa

Kokeile tänä syksynä vähän erikoisempia marjaherkkuja. Korista kakku pensasmustikoilla, keitä hilloa aroniasta ja omenasta, ja jos saat jostain saskatoonia, niin tee siitä piiras.

12.08.2013, 10:45

Hyvä liha ei mausteita kaipaa

Kotimaisesta pihvikarjan lihasta paistuvat grillissä mehevät välikyljykset ja hampurilaiset.

13.05.2013, 10:28

Kotimaista arkiruokaa

Huhtikuussakin voi kokata maukasta ja monipuolista ruokaa kotimaisista raaka-aineista.

18.04.2013, 10:36

Arkiruokaa ja enkeliherkkua

Munasta saa monenlaista ruokaa arkeen ja herkutteluun.

08.03.2013, 13:56

Ruista joka lähtöön

Kuivahtanutta ruisleipää ei kannata heittää pois. Siitä saa oivan leipäressun tai terveellisen jälkiruuan.

11.02.2013, 15:45

Leivo retkelle

Hiihtovaelluksen evääksi voi pyöräyttää omat myslipatukat. Retken jälkeen maistuvat pyöröt tai sultsinat.

15.01.2013, 09:41

Suloisia suupaloja

Sukulaiset ja ystävät ilahtuvat syötävän hyvistä lahjoista: pikkuleivistä, makeisista, myslistä tai vaikkapa erikoisemmasta näkkileivästä.

10.12.2012, 13:38

Kainuun herkut uunista ulos

Kainuussa kukko on avomallia ja rönttöset sulavat suussa.

15.11.2012, 09:48

Makumualiman parraat palat

Rantasalmen Järvisydämessä tarjotaan ruokaa lähiseudun antimista. Syksyllä pöydässä on sorsaa ja järvikalaa.

15.10.2012, 13:55

Naatiskellaan porkkanaa

Porkkanasta syntyy vaikka mitä aina salaatista lakkahilloon. Oranssi piristysruiske värittää syysruoat.

18.09.2012, 13:36

Tyrniä, terveydeksi

Tyrni maustaa niin lihan kuin kalan ja värjää hyydykkeen ja jäädykkeen kauniin oranssiksi. Leipäänkin se sopii.

10.08.2012, 14:33

Silli ja potut - lyömätön parivaljakko

Silli ja uudet perunat ovat varma kesän merkki.

19.06.2012, 14:14

Pakkasen puremaa herkkua

Jäätelöannoksissa saa hassutella, ja aina maistuu. Syöjät kiittävät!

15.05.2012, 11:28

Helpommalla hienoa

Juhlaan on monta aihetta, mutta aina ei oma aika riitä järjestelyihin. Pitopalvelu auttaa!

19.04.2012, 16:38

Broileria à la Talo

Broilerista syntyy nopsasti hyvää arkiruokaa. Jälkiruoaksi maistuu vaikkapa pohjalainen pannukakku eli kropsu.

13.03.2012, 11:56

Herkullista hyvinvointia pellavasta

Pellavaa voi syödä niin leivonnaisissa, lihapullassa kuin lakritsassakin. Se tekee aina hyvää.

14.02.2012, 14:03

Yrttejä yllättävästi

Tilli maustaa valkosuklaavanukkaan, vesikrassi viimeistelee mätiannoksen. Pekka Terävä haluaa yllättää syöjän.

16.01.2012, 12:24

Villimpää kinkkua joulupöytään

Villisiankinkku saa tuhdit toverit: härkäpapuja ja viskisinappia.

15.12.2011, 10:41

Ruokaa tulilla

Nuotiolla voi kypsentää monenlaista ruokaa, kunhan kotona suunnittelee ja valmistelee ainekset etukäteen.

15.11.2011, 13:19

Ihmeen imelää juureksista

Lanttu ja nauris ovat helppoja, mutta hieman aikaa vaativia raaka-aineita. Kärsivällisen kokin käsissä ne imeltyvät suussa­sulaviksi herkuiksi.

06.10.2011, 13:57

Parasta kalasta

Eväkkäistä syntyy monenlaista maukasta. Kotimaisen kalan voittanutta ei ole.

12.09.2011, 12:20

Hunaja viimeistelee herkut

Hunaja antaa hyvän säväyksen lähes ruokaan kuin ruokaan.

31.08.2011, 16:44
VIIKON KYSYMYS

Tykkäätkö herätä kukonlauluun?

Ääniä yhteensä 136

Kiitos äänestäsi.

40%
22%
38%
8 päivän kuluttua!
Käpylehmipojat
Nimipäivä: Veera