nokkospesto

Ruokaa laittamaan

Kantrin ihanat reseptit ilmestyvät kuukausittain myös verkossa.

13.08 06:00
Tomaattivartaat

Väriä pöytään

Tomaatti taipuu moneen. Se sopii niin salaattiin kuin kastikkeeseenkin ja mehustaa keitot ja muhennokset.

13.08 06:00
yrttikukko

Kukkopojasta potkua pataan

Kukkopoika on lihaisa vaihtoehto siipikarjanlihan ystäville. Se on myös eettistä ruokaa.

18.06 06:00
Nokkos-fetapiirakka

Kesytä nokkonen ruokapöytään

Nokkonen on luonnon superruokaa, joka sisältää enemmän rautaa kuin pinaatti. Eikä sen C-vitamiinipitoisuudessakaan ole moittimista.

14.05 06:00
yrttinen_juustoleipa

Marttojen keittiössä ei haaskata hyvää ruokaa

Tähteistä syntyy nopeaa ja edullista arkiruokaa.

16.04 06:00
juustoleipahampurilainen

Juustosta pyöreää makua

Juusto täydentää aterian sellaisenaan, mutta sen avulla myös moni ruokalaji saa viimeisen silauksensa.

12.03 06:00
pinaattikeitto

Kouluruoka maistuu kotonakin

Kouluruokailun ansiosta monet ruuat ovat iskostuneet kansakunnan yhteiseen makumuistiin. Jatka perinnettä ja tee kotona viikon kouluruuat.

12.02 06:00
spelttipyttis

Spelttiin hurahtanut

Speltistä syntyvät leivonnaiset, risotto ja pihvit. Kokeile rohkeasti ja hurahda alkuvehnän voimaan!

15.01 06:00
lohimousse

Rennolla otteella jouluun

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemen perheessä joulusta nautitaan omien perinneherkkujen voimin.

11.12 06:00
punajuuri-vuohenjuustopiirakat

Punajuurta bloggarin tapaan

Ruokabloggari Annaleena Rytkönen otti vastaan Kantrin ruokahaasteen. Hän loihti punajuuresta syksyisen teepöydän herkkutarjoilut.

13.11 06:00
kalkkunaa_wellington

Broilerin iso veli

Kalkkuna on rotevampi ja vähärasvaisempi kuin broileri. Kalkkunasta valmistuu vaikkapa Kantrin kiitospäiväateria.

16.10 06:00
chili_con_carne

Tulisuudelmia keittiöstä

Chilin polte ruuassa on kuin tulisuudelma. Kun siihen tottuu, sitä ilman ei osaa olla.

17.09 13:05
pensasmustikkakakku

Erikoisen marjaisaa

Kokeile tänä syksynä vähän erikoisempia marjaherkkuja. Korista kakku pensasmustikoilla, keitä hilloa aroniasta ja omenasta, ja jos saat jostain saskatoonia, niin tee siitä piiras.

12.08.2013 10:45
taytetty_lahna

Sapuskaa syrjäytyneistä

Jos onkeen tarttuu kiiski, sitä ei kannata heittää pois, vaan keittää siitä liemi. Syntyy herrojen herkku.

17.06.2013 11:11
pihvi_valikyljys_entrecote

Hyvä liha ei mausteita kaipaa

Kotimaisesta pihvikarjan lihasta paistuvat grillissä mehevät välikyljykset ja hampurilaiset.

13.05.2013 10:28
jauhelihapihvit_porkkanamuhennos

Kotimaista arkiruokaa

Huhtikuussakin voi kokata maukasta ja monipuolista ruokaa kotimaisista raaka-aineista.

18.04.2013 10:36
uppomunat

Arkiruokaa ja enkeliherkkua

Munasta saa monenlaista ruokaa arkeen ja herkutteluun.

08.03.2013 13:56
ruisleipänachot

Ruista joka lähtöön

Kuivahtanutta ruisleipää ei kannata heittää pois. Siitä saa oivan leipäressun tai terveellisen jälkiruuan.

11.02.2013 15:45
myslikeksit

Leivo retkelle

Hiihtovaelluksen evääksi voi pyöräyttää omat myslipatukat. Retken jälkeen maistuvat pyöröt tai sultsinat.

15.01.2013 09:41
benediktiiniläistryffelit

Suloisia suupaloja

Sukulaiset ja ystävät ilahtuvat syötävän hyvistä lahjoista: pikkuleivistä, makeisista, myslistä tai vaikkapa erikoisemmasta näkkileivästä.

10.12.2012 13:38
kainuu leivonnaiset

Kainuun herkut uunista ulos

Kainuussa kukko on avomallia ja rönttöset sulavat suussa.

15.11.2012 09:48
kalalautanen

Makumualiman parraat palat

Rantasalmen Järvisydämessä tarjotaan ruokaa lähiseudun antimista. Syksyllä pöydässä on sorsaa ja järvikalaa.

15.10.2012 13:55
korealainen porkkanasalaatti

Naatiskellaan porkkanaa

Porkkanasta syntyy vaikka mitä aina salaatista lakkahilloon. Oranssi piristysruiske värittää syysruoat.

18.09.2012 13:36
tyrnileipa

Tyrniä, terveydeksi

Tyrni maustaa niin lihan kuin kalan ja värjää hyydykkeen ja jäädykkeen kauniin oranssiksi. Leipäänkin se sopii.

10.08.2012 14:33
silli_perunat

Silli ja potut - lyömätön parivaljakko

Silli ja uudet perunat ovat varma kesän merkki.

19.06.2012 14:14
suklaaunelma-jäätelö

Pakkasen puremaa herkkua

Jäätelöannoksissa saa hassutella, ja aina maistuu. Syöjät kiittävät!

15.05.2012 11:28
rieskarullat

Helpommalla hienoa

Juhlaan on monta aihetta, mutta aina ei oma aika riitä järjestelyihin. Pitopalvelu auttaa!

19.04.2012 16:38
broileri_salaatti

Broileria à la Talo

Broilerista syntyy nopsasti hyvää arkiruokaa. Jälkiruoaksi maistuu vaikkapa pohjalainen pannukakku eli kropsu.

13.03.2012 11:56
pellava_suklaa_appelsiiniruudut

Herkullista hyvinvointia pellavasta

Pellavaa voi syödä niin leivonnaisissa, lihapullassa kuin lakritsassakin. Se tekee aina hyvää.

14.02.2012 14:03
pekka_terava

Yrttejä yllättävästi

Tilli maustaa valkosuklaavanukkaan, vesikrassi viimeistelee mätiannoksen. Pekka Terävä haluaa yllättää syöjän.

16.01.2012 12:24
villisikakinkku

Villimpää kinkkua joulupöytään

Villisiankinkku saa tuhdit toverit: härkäpapuja ja viskisinappia.

15.12.2011 10:41
retkipaninit

Ruokaa tulilla

Nuotiolla voi kypsentää monenlaista ruokaa, kunhan kotona suunnittelee ja valmistelee ainekset etukäteen.

15.11.2011 13:19
tirripaisti

Ihmeen imelää juureksista

Lanttu ja nauris ovat helppoja, mutta hieman aikaa vaativia raaka-aineita. Kärsivällisen kokin käsissä ne imeltyvät suussa­sulaviksi herkuiksi.

06.10.2011 13:57
kalaruoka1

Parasta kalasta

Eväkkäistä syntyy monenlaista maukasta. Kotimaisen kalan voittanutta ei ole.

12.09.2011 12:20
hunajaruoka1

Hunaja viimeistelee herkut

Hunaja antaa hyvän säväyksen lähes ruokaan kuin ruokaan.

31.08.2011 16:44
villiyrtti2

Luonnosta lautaselle

Villikasvit ja -yrtit maustavat aterian ja antavat ruokapöytään luonnollisen lisän.

kakku1

Juhlapöydän kuningas

Täytekakku kuuluu juhlaan. Aloittelijakin onnistuu kakunteossa, mutta haastetta löytyy myös taitureille.

Kaura_pyttipannu

Kulinaaria kaurasta

Kaura taipuu muuhunkin kuin puuroon. Se on monipuolinen ja terveellinen lisä ruokavalioon.

maitoruoka_pouttu

Hyväksi koettu ja kokeiltu maito

Haluamme, että ihmiset kokevat onnistumisen elämyksiä, kun tekevät ruokaa meidän ohjeillamme, sanoo Marke Pouttu, Valio Koekeittiön konkari.

Pääsiäisen juhlaa

Paastosta ilon juhlaan

Kohtuullisuus kaikessa, niin paastossa kuin juhlassa, opetetaan ortodoksisessa kirkossa.

papuruoka4

Härkäviikoille härkäpapua

Härkäviikoilla eli joulun jälkeisellä pyhättömällä kaudella syödään perinteisesti hernesoppaa. Kokeile härkäviikkojen kunniaksi herneen sijasta härkäpapuja.

Zapuskapöytä

Zapuskapöytä koreaksi

Mikä onkaan mukavampaa kuin ottaa uusi vuosi vastaan ruokapöydässä herkutellen. Keittiömestari Ulla Liukkosen ohjeilla onnistut ja voit hyödyntää vielä joulupöydästä jääneet rippeetkin.

VIIKON KYSYMYS

Kuinka kierrätät vaatteesi yleensä?

Ääniä yhteensä 139
16%
12%
38%
21%
14%
25 päivän kuluttua!
Kantri Facebookissa
Käpylehmipojat
Nimipäivä: Signe, Varma